valpar

Blazing Fowler´s kennel

 

Nova Scotia Duck Tolling RetrieverVALPPLANERKull 11 är under planering och blir troligtvis hösten -19


Kull 12 börjar smått planeras och blir troligtvis våren -20
Intresseanmälan och frågor skickas till:

marie@blazingfowlers.seJ RLD N Blazing Fowler´s Win Easy Peasy 


Izzi bor hos fodervärden Frida Elofsson i Mjällby. Frida tycker lydnad är roligast så det tränar de mest, De tävlar i startklass och i rallylydnaden har de diplom i nybörjarklass och tävlar i fortsättningsklass. Izzi tycker apportering är det bästa som finns. De har startat på tollingjaktprov och fått ett tredjepris.

De behöver lite mer provvana innan det blir ett första pris, men kapaciteten har de defenitivt. Alla fåglar plockas upp spontant och Izzi är en tyst och lugn hund, Tollingen och avlämningarna ska bli lite bättre för ett bättre pris.  De har varit med på introduktionsdag i viltspår så det blir förhoppningsvis i alla fall anlagsklass så småningom. 


Izzi är en smäcker tik med en härlig och ljus päls. Hon har fått Excellent på utställning i jaktklass av två olika domare. Hon är tyst och apporterar mycket bra. Hon är social och älskar alla. Hon är lyhörd, uppmärksam, nyfiken,  samarbetsvillig och förs med små medel. Fridas brorson lånar Izzi och går en kurs i agility. Hon är van vid katter, barn och andra hundar. 


Izzis kullsyskon visar också medfött goda anlag för apportering och lydnad. En syster är uppflyttad till klass 2 i lydnad. 

Pappa är West Coast Tollers Vackre Frej "Lukas" som bland annat är Tollingjaktprovschampion och dessutom används mycket i praktisk jakt. Mamma "Maggie" har tävlat lite lydnad men är mest en älskad familjehund. Hon är också mamma till "Hobbit-kullen" hos mig, där jag har sparat en valp, Aslan. Izzis mormor var min stamtik "Tessie" som också var tollingjaktprovschampion mm.


*Excellent på utställning

*3e pris tollingjaktprov

*RLDN, diplom rallylydnad nybörjarklass

*godkänt resultat dansk rallylydnad nybörjarklass 


Här kommer hanen presenteras när allt är klart!

Höjd: 48 cm

HD A HD index 113

ED ua (0)

PRA A 

DE: clear

JADD: normal N/N

Ögpnlyst: 

Höjd:

HD 

ED

PRA 

DE: 

Ögonlyst: 

Izzis MH-diagram

J Blazing Fowler´s Movie Madicken "Vilda"


Vilda bor på Öland med sin familj. Från början hade hon en rottweiler som syskon, nu är det en tollar-kusin från Gesalatis kennel. Vilda tränas och tävlas av olika familjemedlemmar och hon har inga problem att anpassa sig till olika. Hon älskar att träna så det blir inte för mycket heller. Det är mest lydnad, apportering, spår och nosework. Hon har en mycket bra näsa som hon tycker om att använda och hon är envis. Hon tävlar med framgång och har startat på jaktprov och fått 3e pris i nybörjarklass två gånger. Hon har två första pris i lydnadens startklass och två första pris i viltspårprov öppenklass. Hon har fått excellent på utställning och är mycket fin, fast hon är en liten tik. Hon är precis på gränsen för vad en tik får vara för att vara godkänd. Hon är otroligt söt och väldigt klok. Vilda används även till apportering på praktisk jakt. 

Hon har känd mental status (MH) med 1a på skott. På MH-bilden kan man se att hon jämfört med rasens medel är mer lekfull, nyfiken och har större jaktlust (förförlja något) men mindre aggressiv. 

Vildas mamma Viska har varit med på Tollarklubbens lagkampstävling i många år och brukar vara en stjärna på dirigeringsmomentet. Pappa Moltas har startat med stor framgång på tollingjaktprov och är uppflyttad till elitklass. Vildas morfar "Måzart" var bror med min stamtik "Tessie". 


Här kommer hanen presenteras när allt är klart!

Höjd: 42 cm

HD A HD index 116

ED ua (0)

PRA A 

DE: clear

Ögpnlyst: