valpar

VALPPLANER

 

Nästa kull VAR planerad men nya utvärderingar av en del släktingar gjorde att vi kände att risken för dubbla anlag av dvärgväxt var för stor och vi avbröt i samförstånd planen med den tänkte hanen. Ingen skulle bli glad om det blev fel på någon valp. Nya stamtavlor ska kollas och nya hanar ska träffas så presenteras nästa kull här när allt är klart!

 

 

Intresseanmälan och frågor skickas till:

marie@blazingfowlers.se

 

 

Parning förväntas ske på vårens löp (troligitvis i februari -19) mellan:

 

 

 

Blazing Fowler´s Epic Eclipse "Nanna"

 

 

 

 

 

Nanna är mamma till min "Holy"-kull.. Det blev 4 valpar där och jag är mycket nöjd med den kullen och har därför frågat om jag får låna Nanna en gång till. De valparna har stor arbetslust och apporteringsglädje. Charlie vill helst ha något i munnen hela tiden.

 

Nanna är en liten spänstig tik från min femte kull "Epic". Hon bor hos sin familj på Hasslö utanför Karskrona. Hennes främsta arbetsuppgift är att följa med husse Daniel ut på jakt på örarna i Karlskrona skärgård. Hon tränar också lite olika discipliner med matte Jonna. De har varit på utställning och fått Excellent och de har debuterat i rallylydnad med ett kvalificerat resultat, 85 poäng. Jonna säger själv att de inte tävlar så mycket för hon har inga tävlingsnerver men rallylydnaden såg mycket proffsig ut så vill de tävla så kommer det gå bra. Nanna har också en lillhusse som hon alltid varit väldigt tåmodig mot. Nanna älskar att leka. Hon är den tik, av de som haft valpar hos mig, som lekt mest med sina valpar. Det kan ju spela roll att de bara var fyra, men hon är lekfull annars också.

Nanna är väldigt nyfiken. Hon älskar sin husse över allt annat och skulle gå genom eld och vatten för honom (men bara honom, hon är lite av en "enmanshund", vi andra är inte värda så mycket som husse).

Hon apporterar vilt på land och i vatten, även gås och andra viltslag. Tre av fyra i Holy-kullen tränar apportering och de tar vilt såväl som dummy. En är viltspårchampion, de tävlar rallylydnad och har ställts ut.

 

Nannas kullsyskon har tävlat en del också. En bror tävlar i agility, rallylydnad, rallymix och drag (förare och hund ska springa tillsammans). En syster kom 2a i kampen om "Årets agilitytollare" på tollarspecialen 2016, är rallylydnadschampion och tävlar i agility, en annan syster tävlar rally och har startat på tollingjaktprov. Hon kommer användas i praktisk jakt.

 

Fyra i Epic-kullen har använts i avel. Alla valpar har hittills varit friska, fina och trevliga. De som hittills har röntgats har fått bra resultat på höfter och armbågar. De har gått bra på utställning (två utomlands är snart utställningschampion)

 

Nanna och hennes syskon är stabila, tysta och samtidigt alerta och snabbba. De är lätta att ha att göra med, okomplicerade hundar som lätt anpassar sig till nya flockar. De är viga och graciösa.

Nannas mormor är välkända "Tessie" (tollingjaktprovschampion, viltspårchampion, rallydnad SM, juniortollarmästare mm) Nanna pappa är "Phoenix" som har 3e-pris i Elit Tollingjaktprov,startar lydnad klass III och är viltspårchampion. Nannas morfar "Gino" fick 1a HP på Tollingjaktprov i nybörjarklass. Nannas mamma Nova är också väldigt duktig (tävlar inte och startar inte på jaktprov men har visat goda anlag när vi tränat)

 

 

 

 

Ibland är det bättre att avbryta en plan när magkänslan inte känns rätt pga nya utvärderingar och nya uppgifter. Man ska inte göra något man kanske ångrar! Så ny hane presenteras när det är bestämt, alla kollar gjorda och tester klara.

 

Det kommer säkert vara klart i god tid innan våren, men just nu är inte hane bestämt!

 

 

 

*Excellent på utställning

*Godkänt resultat i rallylydnad nybörjarklass, 85p

*Känd mental status med 1a på skott.

*Har apporterat olika slags vilt både i vatten och på land. Används i praktisk jakt.

 

Höjd: 45 cm

HD A

ED UA (0)

PRA A

DE: Fri (clear)

Ögpnlyst: tidigare ua, inte lyst ännu inför denna parningen

 

Blazing Fowler´s kennel

Nova Scotia Duck Tolling Retriever