valpar

Blazing Fowler´s kennel

 

Nova Scotia Duck Tolling RetrieverVALPPLANERKull 11: 
 Födda 28/9 -19

3 tikar och 3 hanar Kull 12 är under planering, och parning blir sommaren -20

Intresseanmälan och frågor skickas till:

marie@blazingfowlers.seJ RLD N Blazing Fowler´s Win Easy Peasy 


Izzi bor hos fodervärden Frida Elofsson i Mjällby. Frida tycker lydnad är roligast så det tränar de mest, De tävlar i startklass och i rallylydnaden har de diplom i nybörjarklass och tävlar i fortsättningsklass. Izzi tycker apportering är det bästa som finns. De har startat på tollingjaktprov och fått ett tredjepris.

De behöver lite mer provvana innan det blir ett första pris, men kapaciteten har de defenitivt. Alla fåglar plockas upp spontant och Izzi är en tyst och lugn hund, Tollingen och avlämningarna ska bli lite bättre för ett bättre pris.  De har varit med på introduktionsdag i viltspår så det blir förhoppningsvis i alla fall anlagsklass så småningom. 


Izzi är en smäcker tik med en härlig och ljus päls. Hon har fått Excellent på utställning i jaktklass av två olika domare. Hon är tyst och apporterar mycket bra. Hon är social och älskar alla. Hon är lyhörd, uppmärksam, nyfiken,  samarbetsvillig och förs med små medel. Fridas brorson lånar Izzi och går en kurs i agility. Hon är van vid katter, barn och andra hundar. 


Izzis kullsyskon visar också medfött goda anlag för apportering och lydnad. En syster är uppflyttad till klass 2 i lydnad. 

Pappa är West Coast Tollers Vackre Frej "Lukas" som bland annat är Tollingjaktprovschampion och dessutom används mycket i praktisk jakt. Mamma "Maggie" har tävlat lite lydnad men är mest en älskad familjehund. Hon är också mamma till "Hobbit-kullen" hos mig, där jag har sparat en valp, Aslan. Izzis mormor var min stamtik "Tessie" som också var tollingjaktprovschampion mm.


*Excellent på utställning

*3e pris tollingjaktprov

*RLDN, diplom rallylydnad nybörjarklass

*godkänt resultat dansk rallylydnad nybörjarklass 
SEVCH Rödrävens Eagle Eye 


Flax är fartfylld ung hane med mycket energi och arbetslust. Han är självständig och behöver tydliga ramar för att kanalisera energi och vilja på rätt håll. Hans starkaste sida är hans nos och uthållighet. Han använder nosen mycket gärna, är duktig på att spåra och har godkänt doftprov i Nosework. Han orkar arbeta länge utan att mattas. Förutom matte och husse har han en tollare (senior) och två katter i familjen. Han tycker mycket om katterna men jagar dem ändå om de springer iväg. Jaktlusten är lättriggad och han svarar snabbt på retningar.  Han trivs med andra människor och tar gärna själv kontakt.Han är lekfull.  Han är trygg i sig själv och nyfiken. Han hanterar skrämselsituationer på ett rationellt sätt och med nyfikenhet. Han är trygg med skott. Han har en allmänt positivt inställning till livet och har en av- och påknapp. Han går gärna i vatten och tar spontant upp vilt. Han är inte tyst och han kan få för sig att underhålla omgivningen med upptåg för han tycker om att vara i centrum. Han har stor kapacitet.  


* Svensk Viltspårchampion

* Excellent, reserv-cert och nordiskt reservcert på utställning

* Börjat tävla i rallylydnad

*godkänt doftprov Eukalyptus, Nosework


Kombinationen Flax + Izzi blir Fizzy. 

(inavelsgrad 0.4% HD index 111)
Jag tycker de kompletterar varandra bra. Hon tyst, lugn och sansad och han mer energi och crazy "gör först, tänk sedan". Han är inte tyst men det är hon. Han har farten och energin, båda är spontana på vilt. Hon gör allt för sin förare och han är lite mer självständig men vill ha en ledare att följa. Han tillför lite krydda och hon står för basen. Jag förväntar mig valpar med stor kapacitet. 

Kullen visar mycket goda anlag för apportering redan vid 6v ålder. Helt viltspontana och apporterar en and till mig. De är lekfulla och det är en tyst kull, där har mammas egenskaper gått i arv än så länge. 


Höjd: 48 cm

HD A HD index 113

ED ua (0)

PRA A 

DE: clear

JADD: normal N/N

Ögpnlyst: ua

Höjd: 51 cm

HD A HD index 109

ED ua (0)

PRA A

DE: (inte testad ännu)

JADD: normal N/N

Ögonlyst: ua

Flax
flax huvud
flax blommor
flax fjällen
flax sitt
flax snö
flax vinter
flax klöv
flax dummy
flaz fågel
flax sidanS41773/99  
SE U(U)CH DK UCH
Dr-No


S37171/2008
SE VCH
Andjaktens Marques De Murrieta

S27366/2005
SE U(U)CH DK UCH
Andjaktens Sandy-Collins

SE36783/2017

Rödrävens Eagle Eye

SE47260/2013
Rödrävens Pecorino

S11294/2009
SE VCH SE U(U)CH SE V-11
Krokasmedens IndyS47266/2009
Leringen's Divan Doris

S42882/2006

SE U(U)CH SE VCH

Working Beauty's Endless Energy


J RLDN 

Blazing Fowler´s Win Easy Peasy

SE36059/2012 

SE VCH SE J(T)CH

West Coast Tollers Vackre Frej

S61609/2007

SE VCH

West Coast Tollers Morran


SE35311/2011

LPI

Blazing Fowler's Det Warshawski

FIN21178/08

FI J(V)CH FI UCH SE VCH

Waterfox Enrico34024/2005

LPI RLD N&F&A&M SE J(T)CH SE VCH

Riverbreeze Tickling Pearl

J Blazing Fowler´s Movie Madicken "Vilda"


Vilda bor på Öland med sin familj. Från början hade hon en rottweiler som syskon, nu är det en tollar-kusin från Gesalatis kennel. Vilda tränas och tävlas av olika familjemedlemmar och hon har inga problem att anpassa sig till olika. Hon älskar att träna så det blir inte för mycket heller. Det är mest lydnad, apportering, spår och nosework. Hon har en mycket bra näsa som hon tycker om att använda och hon är envis. Hon tävlar med framgång.


Hon hade två treor i nybörjarklass på tollingjaktprov när hon och husse startade på Gotland. Där fick de en etta i nybörjarklass på lördagen och husse tänkte att det blir bra träning att prova öppenklass på söndagen när de ändå var uppflyttade. Vilda imponerade. Trots att hon bara fått prova att bära gås en gång innan bar hon hem den på söket, hade aldrig gjort dirigering på vatten och det klarade hon också. De fick ett 3e-pris i öppenklass! Hon är en liten tjej men med en stor jakthund!


Hon har två första pris i lydnadens startklass och två första pris i viltspårprov öppenklass. Hon har fått excellent på utställning och är mycket fin, fast hon är en liten tik. Hon är precis på gränsen för vad en tik får vara för att vara godkänd. Hon är otroligt söt och väldigt klok. Vilda används även till apportering på praktisk jakt, när möjlighet erbjuds. 


Hon har känd mental status (MH) med 1a på skott. På MH-bilden kan man se att hon jämfört med rasens medel är mer lekfull, nyfiken och har större jaktlust (förförlja något) men mindre aggressiv. 

Vildas mamma Viska har varit med på Tollarklubbens lagkampstävling i många år och brukar vara en stjärna på dirigeringsmomentet. Pappa Moltas har startat med stor framgång på tollingjaktprov och är uppflyttad till elitklass. Vildas morfar "Måzart" var bror med min stamtik "Tessie". 


KULL 12: Här kommer hanen presenteras när allt är klart!

Höjd: 42 cm

HD A HD index 116

ED ua (0)

PRA A 

DE: clear

Ögpnlyst: