valpar

VALPPLANER

 

 

I mars föddes kull 10. (den som presenteras nedan).

Det blev en mycket liten kull och båda valparna är tingade.

 

Kull 11 är under planering och blir hösten -19 eller våren -20

 

 

Intresseanmälan och frågor skickas till:

marie@blazingfowlers.se

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nanna är mamma till min "Holy"-kull.. Det blev 4 valpar där och jag är mycket nöjd med den kullen och har därför frågat om jag får låna Nanna en gång till. De valparna har stor arbetslust och apporteringsglädje. Charlie vill helst ha något i munnen hela tiden. Alla i Holykullen är har A på höfterna och utan anmärkning på armbågarna.

 

Nanna är en liten spänstig tik från min femte kull "Epic". Hon bor hos sin familj på Hasslö utanför Karskrona. Hennes främsta arbetsuppgift är att följa med husse Daniel ut på jakt på örarna i Karlskrona skärgård och på Hasslö. Hon har då och då tränat lite olika discipliner med matte Jonna. De har varit på utställning och fått Excellent och de har debuterat i rallylydnad med ett kvalificerat resultat, 85 poäng. Jonna säger själv att de inte tävlar så mycket för hon har inga tävlingsnerver men rallylydnaden såg mycket proffsig ut så vill de tävla så kommer det gå bra. Nanna har också en lillhusse som hon alltid varit väldigt tåmodig mot. Nanna älskar att leka. Hon är den tik, av de som haft valpar hos mig, som lekt mest med sina valpar. Det kan ju spela roll att de bara var fyra, men hon är lekfull annars också.

Nanna är väldigt nyfiken. Hon älskar sin husse över allt annat och skulle gå genom eld och vatten för honom (men bara honom, hon är lite av en "enmanshund", vi andra är inte värda så mycket som husse).

Hon apporterar vilt på land och i vatten, även gås och andra viltslag, men man får ha "tummen i ögat" när det är på land för annars är det roligare att fortsätta leta än att komma tillbaka. Nanna är rätt självständig.

 

Tre av fyra i Holy-kullen tränar apportering och de tar vilt såväl som dummy. Gida från den kullen är både viltspårchampion och har 1a-pris på tollingjaktprov nybörjarklass (1,5 år gammal). Moly från kullen är en showig tik som går bra på utställning och freestyle.

 

Nannas kullsyskon har tävlat en del också. En bror tävlar i agility, rallylydnad, rallymix och drag (förare och hund ska springa tillsammans). En syster kom 2a i kampen om "Årets agilitytollare" på tollarspecialen 2016, är rallylydnadschampion och tävlar i agility, en annan syster tävlar rally och har startat på tollingjaktprov. Hon kommer användas i praktisk jakt.

 

Fyra i Epic-kullen har använts i avel. Alla valpar har hittills varit friska, fina och trevliga. De som hittills har röntgats har fått bra resultat på höfter och armbågar. De har gått bra på utställning (två utomlands är snart utställningschampion)

 

Nanna och hennes syskon är stabila, tysta och samtidigt alerta och snabbba. De är lätta att ha att göra med, okomplicerade hundar som lätt anpassar sig till nya flockar. De är viga och graciösa.

Nannas mormor är välkända "Tessie" (tollingjaktprovschampion, viltspårchampion, rallydnad SM, juniortollarmästare, 1a pris elitklass tollingjaktprov i Danmark mm) Nannsa pappa är "Phoenix" som har 3e-pris i Elit Tollingjaktprov,startar lydnad klass III och är viltspårchampion. Nannas morfar "Gino" fick 1a HP på Tollingjaktprov i nybörjarklass. Nannas mamma Nova är också väldigt duktig (tävlar inte och startar inte på jaktprov men har visat mycket goda anlag när vi tränar)

 

 

 

Jag funderade länge på vad jag skulle ha för hane när jag fick låna Nanna en gång till. Jag ville ha en sådan som Helge och försökte hitta något liknande. Till slut tyckte jag att det var bättre att ta orginalet istället för att försöka hitta någon liknande. Holy-kullen (som också är Helge x Nanna) är en liten kull, 4 st, och alla är väldigt trevliga och snygga. Det känns helt rätt att göra om kombinationen.

 

Helge är en kraftfull hane med "power". Han tar sig fram om han vill. Han är mycket viltintresserad och apporterar gärna.. Helg fick en etta i nybörjarklass på tollingjaktprov i Ockelbo och blev provbäst där, har sedan startat i öppenklass och har en trea.. Två av hans tre syskon startar också på tollinjaktprov och båda har gått till pris, den ena med 1a HP i nybörjarklass. Båda Helges föräldrar har pris på jaktprov.

Helge är snygg och har två gånger fått CERT på utställning och är Champion i både viltspår och rallylydnad. Han blev dessutom Distriktmästare och Klubbmästar i rallylydnad (mästarklass) 2018.

Han är en vänlig herre med maskulint uttryck. Han tycker om att jobba och har stor uthållighet. Han har lånats av uppfödaren Marie Eklöv och startat på prov och tävling och har inga problem att anpassa sig til en ny förare.

Helges mamma har också fått R-CERT och 1a på Tollingjaktprov nybörjarklass och 3a på Retrieverjaktprov ("B-prov"). Hon har tävlat rallylydnad och fått diplom i nybörjarklass.Hon har känd mental stats med 2a på skott. Hon är importerad från Finland.

Helges pappa har 2a på tollingjaktprov öppenklass, är utställningschampion, viltspårchampion och har känd mental status med 2a på skott.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*Excellent på utställning

*Godkänt resultat i rallylydnad nybörjarklass, 85p

*Känd mental status med 1a på skott.

*Har apporterat olika slags vilt både i vatten och på land. Används i praktisk jakt.

 

Beräknad inavelsgrad (5 generationer): 0,0%

Beräknad HD-index: 106

* Svensk Viltspårchampion

* Rallylydnads-champion

* Pris i Öppenklass Tollingjaktprov

* 1a pris i Nybörjarklass Tollingjaktprov

* 2x CERT på utställning

*Flera syskon som också har pris på jaktprov och är utställningschampion

* Prövad kombination med Nanna med gott resultat.

 

Höjd: 45 cm

HD A

ED UA (0)

PRA A

DE: Fri (clear)

Ögpnlyst: ua 16/11 -18

Höjd: 51 cm

HD B

ED UA (0)

PRA B

DE: Fri (clear)

Ögonlyst: ua december -18

 

 

S50729/98

Duck Tail's Kraftfulle Porjus

 

S24961/2005

SE UCH SE VCH

Krossbergets Maxfour

S13430/2001

Duck Tail's Biork Av Sigil

SE54766/2013

J RLD A RLD F RLD N SE RALLYCH SE VCH

Andrummets Helge Strb

S17464/2009

RLD F RLD N

Redadict Diving Diamonds

FIN14036/99

C.I.B. EE CH FI LCH FI UCH SE UCH

Nordwart Daidalos

 

 

FIN38897/01

Nordwart Odette

 

 

63907/2003

Renarder's Keystone Pioneer Aindow

SE48176/2013

Blazing Fowler's Epic Eclipse

S30873/2008

LPI LPII RLD A RLD F SE VCH

Bluenosers Pacific Phoenix

S21484/2005

LPI LPII

Toftemos Bluenose Olive

 

S58078/2009

Blazing Fowler's Super Star

S31977/2006

LPI

Tollartrollets Rubin

 

 

S34024/2005

LPI RLD N&F&A&M SE J(T)CH SE VCH

Riverbreeze Tickling Pearl

Blazing Fowler´s kennel

Nova Scotia Duck Tolling Retriever