Kull 14 VS Vind

Kull 14 Blazing Fowler´s VS vind


Födda:  2022-08-02

Inavelsgrad: 0,4%

Beräknad HD-index : 104

Sirocco - Sören 

Zonda- Wissla

Sunnan - Tilly 


Höjd

HD/ED

Ögon/övriga test

FB/MH

Utställning

Jakt

WT

Viltspår

Rally-/Lydnad

Agility/bruks/etc

Övrigt

♂ Sirocco

Sören

PRA: Herid fri 

DE: Herid fri 

JADD: Herid fri 

MH skott:1

BIR Valp II♀ Zonda

WisslaPRA: Herid fri

DE: Herid fri

JADD: Herid fri


♀ Sunnan

TillyPRA: Herid fri

DE: Herid fri

JADD: Herid fri

MH skott:5

BIM Disk fel Tollarspecialen -23


ÖverbettS10812/2005
SE VCH
Lönnlövets Snoddas


SE37793/2011

N RLCH

Lantlyckans Irrbloss

S53587/2006
LPI
Honey Creek's Barcelona

NO46755/15
NO JV-16 N UCH 
Lucky Duck's Courageous Balder

NO42349/11
Bonnie Lass

N09604/06
NO UCH
Lucky Duck's Balder
Canagold's Texas Jack

SE48209/2019

LD STARTKLASS RLD N RLD F

Gunzeal's Beyond Vega

S32248/2008

SE VCH SE U(U)CH NO VCH

Riverbreeze Key of Victory 

Riverbreeze Saga Ducktail De Chawu


SE48177/2013

RLD N RLD F

Blazing Fowler's Epic Aurora

S30873/2008

LPI LPII SE VCH RLD F RLD A

Bluenosers Pacific Phoenix
S58078/2009

Blazing Fowler's Super Star

vilda apportII
vilda apport
vilda apportgrepp
vilda andII
DSC_0015
vilda and III
vilda spårsele
vilda spårar
image0
Vilda puss
vilda pussII
vilda stå II
vilda stå
vilda vega mh
Vilda utställning
Strom vatten
storm sidan
storm huvud
storm bugar
storm ligg
storm grepp
storm upp ur vattnet
storm stå
storm vatten
storm utställning


LD STARTKLASS RLD N RLD F RLD A Gunzeal's Beyond Vega "Vilda"


Vilda (Vega) är född 14 augusti 2019.


Vilda är en liten nätt och smidig tik, väldigt lik tikarna hon stammar från och arvet från mormors mor Tessie (Riverbreeze Tickling Pearl) syns tydligt. Tessie var tollingjaktprovschampion och rallylydnasmästare på sin tid. 

 

Vilda tränas flitigt i olika discipliner tillsammans med matte Rebecka. 

De har rallylydnadsdiplom i både nybörjarklass, fortsättningsklass och i avancerad klass. De tävlar lydnad och har lydnadsdiplom i startklass.  

Vilda är godkänd i anlagsklass viltspår. Apporteringen med dummy går alltid bra. Apporteringen av vilt gick också väldigt bra först men i höstas hamnade hon i en svacka och därför kan jag inte säga att den är oproblematisk. 

Eftersom Vilda är uppvuxen under pandemin har det inte blivit någon utställning efter valputställningen där hon fick HP. Hon har korrekt bett och bra proportioner. 


Matte Rebecka har kört till mig från Skåne för att träna både viltspår och apportering och jag har fått följa Vildas uppväxt. Rebecka lägger upp många foton och träningsfilmer på sitt instagramkonto @trainingtollers.


Vilda är balanserad i sina egenskaper. En blandning av självständig och sammarbetsvillig, fart och lugn. Hon är tyst. Hon är absolut inte "fort och fel", en smart tik! Hon är totalt okomplicerad att ha med i olika miljöer. Hon följer med vem som helst och anpassar sig, sover på främmande platser, är tyst. lugn och avslappnad, 


Vildas mamma Trixa är från min Epic-kull. Hon har använts i praktisk jakt. Hon har fått tre kullar och de verkar trevliga, friska, arbetsvilliga och friröntgade. Vildas pappa är Mille (Riverbreeze Key of Victory) som använts mycket i praktisk jakt.  Han är för övrigt farfar till min My Melody-kull. Vildas moster Nanna bor hemma hos mig. 


Vildas mormor, Nova kom från en fartfull kull på 10 valpar men Trixa och hennes systrar har inte fått så stora kullar. Jag vågar därför inte hoppas alltför mycket på att det blir en stor kull med Vilda, men vi får se. Några av Vildas kusiner i Holy-kullen har gått i avel (Dyzon och Gida) och deras avkommor verkar utvecklas bra och i rätt riktning. Vildas kullsyster Lyra har startat jaktprov förra året och fått 2a-pris och fyra syskon är godkända i anlagsklass viltspår. 


 Vilda har känd mental status med en 2a på skott

Länk till Youtube och Vildas MH. 


Länk till Vilda på Gunzeal's kennelJag förväntar mig en arbetsvillig och snygg kull, lämplig för olika discipliner t.ex nosework, rallylydnad, lydnad, spår, utställning, apportering och praktisk jakt. De kommer passa förare som vill lägga tid på att träna målmedvetet med positiva metoder. 


Jag väljer ut de förare jag tror passar, jag har inget kö-system. 

Inavelsgraden blir: 0,4%

Beräknat HD-index i januari 2022: 104
NO JV-16 N UCH Lucky Duck's Courageous Balder


Storm är född 7 juli 2015.


Storm är en norsk hane som är utställningschampion, med en norska mamma, Bonnie Lass och en pappa importerad från Sverige, Lantlyckans Irrbloss "Bajazz". Bajazz är norsk Rallylydnadschampion. Storms farfar hette Lönnlövets Snoddas och honom minns jag från jaktproven när han startade i öppenklass för många år sedan. Storm har i sin stamtavla hundar med både lydnad-, jakt- och utställningsframgångar. 


Storm och husse Tommy tränar tävlade tidigare, innan Tommy blev domarei "smeller" dvs   id-sök, vilket innebär att hunden får lukta på en doft och sedan ska den hitta just den doften på ett område. När hunden kan detta kan den hitta föremål, människor, andra hundar, kantareller eller vilken doft som än presenteras. Det påminner lite om nosework men är olika dofter varje gång. Storm är en snygg hane med utställningsframgångar. Han är utställningschampion i Norge,  var norsk juniorvinnare 2016 och ställdes också ut på Crufts i England, men det är att få använda nosen och träna som han och husse tycker är roligast. 


Storm är en arbetsvillig, vattenglad, modig, mycket smidig hund med stor samarbetsvilja. Han är smart, mild och ett fantastiskt fint sätt med valpar. Han har fått vara hjälp vid socialisering av valpar. Han har en mycket tydlig av- och på-knapp. Han ger 100% när det är arbete och har full fokus på husse. Han är mycket lugn och tyst när han ska vara passiv. Han får ofta visa moment när husse håller kurs och är stark i olika miljöer. Han har tränat apportering med dummy lite men inte med vilt. 


Storm är en hane med mycket päls, en vacker svans, maskulint huvud och passande benstomme. Han är medelstor och kompakt i kombination med smidighet. 


Storm har en kull sedan tidigare, och den finns här i Sverige på kennel Riverbreeze. Anledningen till att det inte är fler kullar är att husse Tommy håller hårt i Storm och låter honom inte gå i avel om det inte känns som en mycket bra kombination, vilket gör det extra spännande och roligt att få göra kombinationen Vilda + Storm.


Länk till Storm på facebook.  

Länk till Storms uppfödare på facebook 
Höjd: 44 cm

HD: A (HD index 107)*

 

ED: UA (0)

PRA: Heriditärt fri

DE: Heriditärt fri

JADD:  clear

Ögonlyst: ua (augusti 2021)


*HD index: medel för rasen är 100 (och planerade kullar ska vara minst 100)

Höjd: 49 cm

HD: A (index i Norge 109)


PRA Heriditärt fri

DE: Heriditärt fri

JADD: clear

Ögonlyst: ua (april 2022)