Mina Tikar

Tikar som jag har avelsrätt på: 


J SE VCH SPHI Blazing Fowler´s Honey Bee " Nåva"


Nåva är född 5 mars 2019. Hon är ett litet energiknippe med stort föremålsintresse och jaktlust. Hon älskar att arbeta och är lättriggad. Hon skulle nog trivas väldigt bra med att få vara stötande hund och få jaga efter rådjur eller andra klövvilt. Hon apporterar gärna och bra och är viltspontan. Hon arbetar gärna och bra i vatten, har inga problem med att ta sig fram och igenom terräng. 


I april 2021 debuterade Sven och Nåva på tollingjaktprov. Vi hade tränat mycket på stadgan och den satt bra! Hon tollade jättefint, var helt tyst, hade snabba upptag och gick snabbt i vattnet.  Det blev inget pris ändå för Nåvas avlämningar behövde förbättras. Hon tycker så mycket om att hämta fåglar så hon vill inte lämna dem direkt till Sven utan vill gärna gå runt honom lite först. I juli 2022 var det nytt försök och då startade Sven och Nåva igen på jaktprov och fick Excellent (1a-pris) titeln J och blev uppflyttade till öppenklass. Sven och Nåva har tävlat bruksspår och efter debuten med en 3e placering så blev de uppflyttade till lägre klass spår, och nu är de uppflyttade till högre klass spår.  Nåva är väldigt duktig på att spåra och att använda sin nos. Hon har varit på utställning och fått "Very good". 


Husse Sven har haft tjänstehund i många år (och brukar vara med på SM för tjänstehundar, ofta med pallplacering) och tränat mycket personspår och andra grenar på brukshundklubben. Nu med Nåva blir det varierat och han och jag tränar apportering, nu med sikte på öppenklass tollingjaktprov.  Nåva har stort intresse för vilt och är Svensk viltspårchampion. Det är "mycket hund i liten förpackning", en liten hund som kan arbeta hur länge som helst och hon tar aldrig slut. Hon räds ingen terräng och är en problemlösare.  Det är jättespännande att se henne utvecklas ihop med Sven Hemmingsson. Jag har avelrsätt på en kull och jag och Sven har bestämt att det kan vara lämpligt att ta den under 2023. Sedan kan de fortsätta träna och tävla utan avbrott. 

 

Hälsoinformation: 

PRA: B (dna-testad, Laboklin)

DE: Heriditärt fri (2a generationen)

HD B, 

ED ua, 0 

HD index: 94RLD N Blazing Fowler´s My Oh My "Daffi"

Daffi är född  16 augusti  2020. Hon är en liten snygg tik med stort hjärta och stor arbetslust. Hon är vänlig och fokuserad och visar riktigt goda anlag för både viltspår och apportering. Mer info om Daffi kommer så småningom. 

Anlagsklass viltspår= godkänd (och domaren skrev till mig att det var det bästa arbete hon sett en hund göra på länge, en riktigt duktig spårhund!) Hon har dessutom Cert och Nordic Cert på utställning där hon på sin debut blev BIR! 

PRA: A eller B = Kommer testas innan avel. 

JADD: Heriditärt fri (1a generationen)

DE: Heriditärt fri (2a generationen)

HD: A 

HD index 114 (mars 2022)

ED ua (0)

Känd mental status, MH (3a på skott)