Mina Tikar


FDI RLD N RLD F SEU(u)CH Blazing Fowler´s My Oh My "Daffi"

Daffi är född  16 augusti  2020. Hon är en relativt liten och mycket snygg tik med stort hjärta och stor arbetslust. Hon är den första från min uppfödning som har blivut utställningschampion efter tre starter och det är alltid lite speciellt att vara först! Hon har också fått Nordic Cert så det blir nog fler utställningar framöver, även utomlands. Utställning är annars inte huvudgren för matte Birgitta, det är rallylydnad och därefter freestyle. I rallyn är de uppflyttade till mästarklass och har deltagit på ett inofficiellt lag-SM i freestyle fick de på debuten två uppflyttningsresultat.  Daffi är vänlig, fokuserad, en arbetsglad glädjespridare och visar riktigt goda anlag för både viltspår och apportering, men det är inte det matte Birgitta vill träna. När de gjort anlagsprovet i viltspår skrev domaren till mig på messenger och berättade att det var det bästa arbete hon sett en hund göra på länge, en riktigt duktig spårhund! Som unghund var Daffi och Birgitta hos mig och jag såg att hon apporterade snabbt och med glädje, så anlagen finns. 

PRA:  B 

JADD: Heriditärt fri (1a generationen)

DE: Heriditärt fri (2a generationen)

HD: A 

HD index 114 (mars 2022)

ED ua (0)

Känd mental status, MH (3a på skott)


suuch
Daffi cert huvud
Daffi spring
Daffi and
image3
image1 (4)
daffi bim tollarspecialen


Blazing Fowler´s Biz Kitt "Tess"

Tess är bara en ung tik än så länge så hon är varken röntgad eller utvärderad men hon är mycket lovande och jag har stora förhoppningar om att hon ska ingå i min avel i framtiden. Husse är Mikael Rosqvist och han har två tollare sedan tidigare (släkt med Tess via mormor Maggie och hennes bror Zipper).  Mikael har också stora förhoppningar och har börjat träningen mot framtida tollingjaktprov genom att gå kurs hos Elsa Blomster bland annat. 
Tess är född
2022-11-03. Hennes pappa heter Bras och bor i Nederländerna och mamma är Izzi från min uppfödning. Några av kullsyskonen har för mycket vitt i nacken och två hade små navelbråck (3-4mm) vid valpbesiktningen vid 8 veckor, med de har vuxit bort. Kullen är stora i storleken, har en tydlig av- och påknapp och verkar ha med sig ett intresse för vilt från början. De är snygga på både utsidan och insidan! De är samarbetsvilliga och arbetsglada och mycket lovande. Tess kullsyster Roxx bor hos pappas uppfödare i Nederländerna, Linda de Jong har hunnit bli BIS på utställning och var bäst placerad valp av 22 raser. Tess har ställts två gånger och blivit BIR och BIM- valp. En kullbror, Gizmo, har jag avelrätt på och han blev BIR valp när Tess blev BIM.  Tess ska växa till sig, röntgas, DNA-testas för PRA och DE och göra MH innan hon ska ingå i avelsarbetet. 

Husse Mikael finns på instagram: @the_toffee_girls där det går att följa Tess och se många bilder och träningsfilmer. 


Hälsa:

PRA: ?

JADD: Heriditärt fri (1a gen)

DE: ?

CDMC: Heriditärt fri (1a gen)

CLAM: Heriditärt fri (1a gen)

CDDY: Heriditärt fri (1a gen)

DM: Heriditärt fri (1a gen)

HD ?

ED ?

HD index ?

Höjd: ?

Ögonlyst:


Meriter:

Excellent HP valp I, utställningimage0 (7)
Tess valp
tess valp 2
dummy 1 år
image4 (2)
tess 7 månader sitt
tess rörelse 9 månader
image1 (8)
image6 (1)
tess sele 3 mån


Njupavallens Lamba Leya "Leya"

Leya är en ung tik än så länge så hon är varken röntgad eller utvärderad men hon är mycket lovande och jag har stora förhoppningar om att hon ska ingå i min avel i framtiden. Matte är Linda Sunesson som har haft två tollare tididagre från mig, Zingo och Zeven. När Carro på Njupavallen skulle para "Ruby" (Blazing Fowler´s Ispy Ruby Red) med Digby Tollers Daytona "Noice" köpte jag in Leya med förhoppning om att hon kommer ingå i mina avelsplaner i framtiden. 
Leya är född
2023-05-26. Leyas mamma Ruby är från min kull mellan Izzi och Singo, Njupavallens Singo. Leyas pappa Noice är bland annat tollingjaktprovschampion och jag sett honom på praktiskt jaktprov och vet att han har mycket goda jaktliga kvaliteter. Framtiden får utvisa om Leya kan föra dessa anlag vidare. Lindas konto på Instagram heter Blazehundsport.


Hälsa:

PRA: heriditärt fri

JADD: 

DE: 

CDMC: 

CLAM: 

CDDY: 

DM: 

HD 

ED 

HD index 

Höjd: 

Ögonlyst:


Meriter: