Mina Hanar

Hanar som jag har avelsrätt på: 

Hane som jag har avelsrätt på: 

RLD N RLD F Blazing Fowler´s Ispy Maroon "Zappa"

Zappa är född 27 juni 2020 och kommer från en kull med 4 valpar. Han förenar arbetsegenskaper, ett mjukt och fint temperament med utseende. Zappa har inte så många vita tecken och lite längre ben. Han är en stor kille, 54 cm hög. Han ägs, tränas och tävlas av matte Christina Lindberg i Yngsjö. De har redan tagit diplom i rallylydnadens nybörjarklass och fortsättningsklass och siktar på att gå vidare med avancerad och sedan mästarklass. De har godkänt i anlagsklass viltspår. Zappa är utställd tre gånger och fick excellent bådaförsta gångerna och sedan ett very good, och han har ett CERT och reserv-Nordic cert. Första utställningen var det kullbrodern Tijugo som fick certet.  Zappa är en mjuk, följsam och cool hane. Han är vill alltid göra saker med matte och följer med på alla äventyr. Han hetsar inte upp sig och fungerar mycket bra som skolhund på mattes jobb. Han har en medfödd tydlig av- och påknapp och han är nästan alltid tyst. Matte säger att det kan komma något lite förväntansgny.  Han tycker om vatten och att arbeta. Christina har börjat få intresse för apportering med fågel och har som mål att börja träna detta lite mer. 

Zappas mamma, Izzi, har fått excellent på tollingjaktprov i nybörjarklass och är uppflyttad till öppenklass. Hon har diplom i rallylydnad nybörjarklass, fortsättningsklass och lydnad startklass. Hon har excellent på utställning. Zappas pappa Singo är patrullhund, utställningschampion och har pris på jaktprov i nybörjarklass. Han används flitigt på praktisk jakt. Både i Izzis stamtavla och i Singos finns champions i utställning, tollingjaktprov och viltspår. Det finns flera patrullhundar i stamtavlan på pappas sida. 


Zappa har parat "Saffran" på Marielundsbäckens kennel, på ett naturligt och okomplicerat sätt och vi väntar med spänning på resultatet.


Hälsa:

PRA: A (fri, testad via Laboklin)

JADD: Heriditärt fri (1a gen)

DE: Heriditärt fri (2a gen)

HD A 

ED ua (0)

HD index 115 (oktober 2022)

Höjd: 54 cm

Ögonlyst: ua 2022-10-20


Meriter: 

Godkänd anlagsklass viltspår. 

Utställning:

ÖKL Excellent, ÖKK 1, CK, BHKL 1, CERT, NORDC, BIM (Ronneby 2022-08-13)


Rallylydnadsdipom i nybörjarklass och fortsättningsklass: RLDN RLDF


Känd mental status, MH skott 1
zappa cert
Christina och Zappa efter MH
zappa cert huvud
ispymaroon
Zappa and II


Hane som jag har avelsrätt på: 

Blazing Fowler´s Ispy Copper "Tijugo"

Tijugo är kullbror med Zappa och också född 27 juni 2020 och kommer från samma kull med 4 valpar. Precis som alla andra i kullen förenar han arbetsegenskaper, ett mjukt och fint temperament med utseende. Tijugo har lite vitt i ansiktet och på tassarna. Han har inte riktigt lika långa ben som sin bror, en mer kompakt kroppsbyddnad och liknar sin pappa Singo och farfar Izac. Han är ändå ingen liten kille med sin höjd, 50 cm. Han ägs, tränas och tävlas av matte Gunilla Gustafsson på Senoren utanför Karlskrona. Gunilla gillar att testa lite av det som erbjuds på klubben hemma i Karlskrona och Tijugo har gjort godkänt anlagstest för patrullhund och godkänt anlagsprov i viltspår. De har varit ute på sin första rallylydnadstävling och fått ett kvalificerat resultat. Tijugor har varit på två utställningar och precis som kullbrodern fått Excellent båda gångerna och ett CERT.  Tijugo är en mjuk, följsam och social hane, lugnare än genomsnittstollaren. Han har en medfödd tydlig av- och påknapp och han är nästan alltid tyst. Han tycker om vatten och att arbeta. Matte Gunilla har som mål att starta på tollingjaktprov, troligtvis nästa år, 2023 om inget oförutsätt inträffar. 

Tijugos mamma, Izzi, har fått excellent på tollingjaktprov i nybörjarklass och är uppflyttad till öppenklass. Hon har diplom i rallylydnad nybörjarklass, fortsättningsklass och lydnad startklass. Hon har excellent på utställning. Tijugos pappa Singo är patrullhund, utställningschampion och har pris på jaktprov i nybörjarklass. Han används flitigt på praktisk jakt. Både i Izzis stamtavla och i Singos finns champions i utställning, tollingjaktprov och viltspår.


Hälsa:

PRA: Testad fri (Laboklin)

JADD: Heriditärt fri (1a gen)

DE: Heriditärt fri (2a gen)

HD A

ED ua (0)

HD index 114 (oktober 2022)

Höjd: 50 cm

Ögonlyst: ua 2022-09-08


Meriter:

Godkänd anlagsklass viltspår


Utställning:

UKL Excellent, UKK 1, CK, BHKL 2, CERT, R-NORDC


Godkänt anlagstest för att genomgå utbildning till patrullhund inom försvarsmakten.


Känd mental status , MH skott 1
Tijugo stå 1,5 år
Tijugo exc utst maj 22
Tijugo och Gunilla
Tijugo 1 år
Ispy Copper hämtas
Tijugo 2 år