AvelshundarHane som jag har haft avelsrätt på: 


OBS! PAUS för Dyzon. Vi vill se hur de första valparna utvecklas innan det blir fler. 

 Matte Ellinor övertar nu avelsrätten. Jag bistår givetvis och förmedlar gärna kontakt. 

RLD N RLD F Blazing Fowler´s Holy Smoke "Dyzon"Dyzons styrkor är att hans arbetskapacitet och hans tydliga av- och på-knapp. Han är tyst, han är otroligt duktig på att spåra, han har en bra balans mellan att vara självständig och samtidigt samarbetsvillig och mjuk. Han apporterar fågel på ett mycket trevligt sätt, greppen kan mogna lite mer. Han är en hund med energi som tycker om att springa och lägger snabbt mark under sig. Matte tränar mest bruks och rallylydnad men har också kommit hit och tränat med fågel. Planen är att de ska träna detta mer med sikte på att starta på tollingjaktprov. Dyzon är Ellinors första hund så de får lära sig tillsammans. Jag har haft Dyzon hos mig en vecka och min bedömning är att han skulle kunna vara en riktigt bra jakthund hos någon som jagar. Det var lätt att passa honom, han smälte in på ett naturligt sätt i min flock. 


Han har fått ett very good på utställning i juniorklass. Han har ett flippöra. Han är nätt i typen med mörk nos. 


Dyzon passar till tikar där man vill ta till vara på hans mycket goda nos, arbetslust och vill ha en tyst apportör med tydlig av/på-knapp. Han passar till tikar som vill ha en nätt, snäll och mjuk hane och där det inte gör så mycket att han har ett flippöra. 

 


Dyzon är från Holy-kullen och heter Blazing Fowler´s Holy Smoke. Han är väldigt lik sin pappa Helge när han var lika gammal. Pappa Helge har två cert på utställning, är rallylydnadschampion pris i Öppenklass tollingjaktprov och är viltspårchampion. Mamma Nanna används till praktisk jakt i östra Blekinge, har varit på utställning och fått excellent och certkvalitet och tävlat rally någon gång. Hans två systrar tävlar och startar på prov. Gida är viltspårchampion och har 1a pris på tollingjaktprov i nybörjarklass. Moly har diplom i Freestyle och Heelwork to Music och gillar också att showa i utställningsringen. Hans bror är en trevlig familjehund som älskar att bära in tidningen och allt annat han får lov att bära på. Dyzon på rasdata 


Dyzon på avelsdata 


Två kularl i Sverige (Flottatjärn´s) (Riverbreeze), en kull i Danmark ( Gefion tollers).

HD-index: 108

HD A 

ED ua 0

DE clear 

PRA A 

JADD: clear 

Höjd: 49,5 cm

Känd mental status med 2a på skott. 


Kontakt: marie@blazingfowlers.se 


Tik som jag har avelsrätt på: 


SE VCH Blazing Fowler´s Honey Bee " Nåva"


Nåva är född 5 mars 2019. Hon är ett litet energiknippe med stort föremålsintresse och jaktlust. Hon älskar att arbeta och är lättriggad. Hon skulle nog trivas väldigt bra med att få vara stötande hund och få jaga efter rådjur eller andra klövvilt. Hon apporterar gärna och bra och är viltspontan. Arbetar gärna och bra i vatten. Husse Sven har haft tjänstehund i många år (och brukar vara med på SM för tjänstehunda, ofta med pallplacering) och tränat mycket personspår och andra grenar på brukshundklubben. Nu med Nåva blir det varierat och  även träning i apportering med sikte på start på jaktprov. Nåva har stort intresse för vilt och är Svensk viltspårchampion. Det är "mycket hund i liten förpackning" och det ska bli jättespännande att se henne utvecklas ihop med Sven Hemmingsson. Jag har avelrsätt på en kull. 

Tik som jag har avelsrätt på: 


 RLD N RLD F Gunzeal´s Beyond Vega "Vilda"


 Vilda är född 14 augusti 2019. Jag kallar henne Vilda-Vega eftersom mamman till My Melody-kullen också heter Vilda (och för att skilja dem åt säger jag då Vilda- Madicken till henne). Vilda är en liten nätt tik, väldigt lik tikarna hon stammar från. Vilda tränas i rallylydnad och har diplom i både nybörjarklass och fortsättningsklass. Hon är godkänd i anlagsklass viltspår och tränar med sikte på att ta ettor i öppenklass och bli champion. Matte Rebecka kör till mig från Skåne för att träna både viltspår och apportering och jag har fått följa Vildas uppväxt. Jag har avelsrätten på en kull och planerar att para Vilda med någon lämplig hane 2022. När jag har bestämt vilken hane jag tror blir en bra matchning kommer jag skriva mer om både Vilda och honom på sidan om planerade valpar. Rebecka lägger upp många foton och träningsfilmer på sitt instagramkonto @trainingtollers