Avelshundar

Tik som jag har avelsrätt på: 


SE VCH Blazing Fowler´s Honey Bee " Nåva"


Nåva är född 5 mars 2019. Hon är ett litet energiknippe med stort föremålsintresse och jaktlust. Hon älskar att arbeta och är lättriggad. Hon skulle nog trivas väldigt bra med att få vara stötande hund och få jaga efter rådjur eller andra klövvilt. Hon apporterar gärna och bra och är viltspontan. Hon arbetar gärna och bra i vatten, har inga problem med att ta sig fram och igenom terräng. 


I april 2021 debuterade Sven och Nåva på tollingjaktprov. Vi hade tränat mycket på stadgan och den satt bra! Hon tollade jättefint, var helt tyst, hade snabba upptag och gick snabbt i vattnet.  Det blev inget pris ändå för Nåvas avlämningar behöver förbättras. Hon tycker så mycket om att hämta fåglar så hon vill inte lämna dem direkt till Sven utan vill gärna gå runt honom lite först. Det blir fortsatt träning på denna detaljen och ny start efter sommaren säger Sven.  För mig som jägare tänker jag att för den praktiska jakten så är viljan och förmågan att leta upp och hämta fåglar det viktigaste, finliret med avlämningar är störst problem på jaktprov. Sven och Nåva har tävlat bruksspår och efter debuten med en 3e placering så blev de uppflyttade till lägre klass spår. Nåva är mycket duktig på att spåra och att använda sin nos. 


Husse Sven har haft tjänstehund i många år (och brukar vara med på SM för tjänstehundar, ofta med pallplacering) och tränat mycket personspår och andra grenar på brukshundklubben. Nu med Nåva blir det varierat och han och jag tränar apportering med sikte på att gå till pris på tollingjaktprov. Eftersom jag samtidigt tränar Aslan på elitnivå får Sven en målbild för framtiden. Nåva har stort intresse för vilt och är Svensk viltspårchampion. Det är "mycket hund i liten förpackning" och det är jättespännande att se henne utvecklas ihop med Sven Hemmingsson. Jag har avelrsätt på en kull och det blir troligtvis 2023. Troligtvis kommer jag leta efter en hane med lite mer höjd på benen och som gärna lämnar av apporter direkt. Han ska komma från friska, arbetsvilliga linjer. 

PRA: A eller B = Kommer att testas innan avel. 

DE: Heriditärt fri (2a generationen)


Tik som jag har avelsrätt på: 


Blazing Fowler´s My Oh My "Daffi"

Daffi är född  16 augusti  2020. Hon är en liten snygg tik med stort hjärta och stor arbetslust. Hon är vänlig och fokuserad och visar riktigt goda anlag för både viltspår och apportering. Mer info om Daffi kommer så småningom. 

Anlagsklass viltspår= godkänd (och domaren skrev till mig att det var det bästa arbete hon sett en hund göra på länge, en riktigt duktig spårhund!)

PRA: A eller B = Kommer testas innan avel. 

JADD: Heriditärt fri (1a generationen)

DE: Heriditärt fri (2a generationen)

HD: A 

HD index 114 (mars 2022)

ED ua (0)

Känd mental status, MH (3a på skott)


Hane som jag har avelsrätt på: 

Blazing Fowler´s Fizzy Prosecco "Ego"

Ego är född 28 september 2019 och bytte vid 1,5 års ålder ägare och flyttade till Kicki på Öland. Han mår bra nu när han får 100% uppmärksamhet och därmed utlopp för sitt behov av träning och samvaro. Han är kullbror till Molly, som jag sparat själv som jakthund. Ego älskar vatten och lägger sig gärna i både sin lilla plastpool, i havet eller i vattenfyllda diken. Han har stor kapacitet, arbetslust och vilja att samarbeta. Han behöver en vänlig men bestämd hand som formar honom att göra rätt och han lär sig väldigt fort. Han älskar att få vara med sin människa och slippa vara ensam. Han är en vacker hane, har varit på en officiell exteriörbedömning och fått Excellent och mycket fina vitsord. Den domaren ville ha mer vitt på honom, annars hade det blivt CK sa hon. Ego har känd mental status (se diagram längre ner) med 1a på skott. 


Jag tycker Ego är intressant för den som letar efter en vacker hane med helt spontan apportering (även syskonen apporterar vilt utan träning, så det är genomgående goda anlag), en social, följsam, lättlärd hane med stor vattenpassion.  Häslofakta som bör beaktas: Två av Egos kullsyskon har röntgats med en fri höft och en C och även halvsyskon efter samma pappa har dessa tendenser (en fri höft och en C). Egos mamma Izzi har för övrigt bara lämnat A-höfter hos avkommorna och mormor Maggies avkommor har A eller B-höfter.   HD-index för Ego är 100 (9 december 2021). 

Ego ska göra DNA-test för PRA och helst delta på någon utställning innan jag låter honom gå i avel, och då endast till några få tikar med bra HD-index själva.   


IMG_4720
image3 (1)
ego excellent
IMG_4738
IMG_4727
ego huvud
IMG_4711
image1 (5)
ego
image1 (2)
ego huvud sidan
33153898-F209-447A-ACB0-396812A58C4C
image2 (3)
05298872-97F7-404F-9761-1584C4900E21


Hane som jag har avelsrätt på: 

Blazing Fowler´s Ispy Maroon "Zappa"

Zappa är född 27 juni 2020.  Mer information kommer.   

PRA: Heriditärt fri (4e gen) =Kommer att  testas innan avel

JADD: Heriditärt fri (1a gen)

DE: Heriditärt fri (2a gen)

HD A 

HD index 115 (mars 2022)

ED ua (0)

Känd mental status, MH skott 1
Hane som jag har avelsrätt på: 

Blazing Fowler´s Ispy Copper "Tijugo"

Tijugo är född 27 juni 2020.  Mer information kommer.  

PRA: Heriditärt fri (4e gen) =Kommer att  testas innan avel

JADD: Heriditärt fri (1a gen)

DE: Heriditärt fri (2a gen)

HD A

HD index 115 (mars 2022)

ED ua (0)

Känd mental status , MH skott 1