Mina Hanar

Hanar som jag har avelsrätt på: 

Hane som jag har avelsrätt på: 

Blazing Fowler´s Ispy Copper "Tijugo"

Tijugo född 27 juni 2020 och kommer från Ispy-kullen med 4 valpar. Hans kullbror Zappa har tre kullar födda 2023 och hans syster Ruby Red har en kull född 2023 på Njupavallens kennel. Precis som alla andra i kullen förenar han arbetsegenskaper, ett mjukt och fint temperament med utseende. Kullen är genomgående lugna och harmoniska, arbetsvilliga och samarbetsvilliga. Tijugo har lite vitt i ansiktet och på tassarna och jag tycker Tijugo liknar sin pappa Singo och farfar Izac. Han är 50 cm hög. Han ägs, tränas och tävlas av matte Gunilla Gustafsson på Senoren utanför Karlskrona. Tijugo har klarat utbildningen och provet till Patrullhund inom försvarsmakten. Gunilla gillar att testa lite av det som erbjuds på klubben hemma i Karlskrona och Tijugo har gjort godkänt  anlagsprov i viltspår. De har varit ute på sina första rallylydnadstävlingar och fått  kvalificerat resultat. De har testat tollingjaktprov, men tyvärr inget pris ännu.  Tijugo har varit på två utställningar och fått Excellent båda gångerna och ett CERT.  Tijugo är en mjuk, följsam och social hane, lugnare än genomsnittstollaren. Han har en medfödd tydlig av- och påknapp och han är nästan alltid tyst. Viltintresse har han med sig från början och han älskar dessutom att spåra. Han tycker om vatten och att arbeta. 

Tijugos mamma, Izzi, har fått excellent på tollingjaktprov i nybörjarklass och är uppflyttad till öppenklass. Hon har diplom i rallylydnad nybörjarklass, fortsättningsklass och lydnad startklass. Hon har excellent på utställning. Tijugos pappa Singo är patrullhund, utställningschampion och har pris på jaktprov i nybörjarklass. Han används flitigt på praktisk jakt. Både i Izzis stamtavla och i Singos finns champions i utställning, tollingjaktprov och viltspår. Kullsyskonen har excellent på utställning och en har cert. Systern är viltspårchampion med HP. Tijugo finns tillgänglig för avel för ett fåtal tikar och ska sedan utvärderas innan det evetuellt blir aktuellt för fler. 


Hälsa:

PRA: Testad fri (Laboklin)

JADD: Heriditärt fri (1a gen)

DE: Heriditärt fri (2a gen)

CDMC: Heriditärt fri (1a gen)

CLAM: Heriditärt fri (1a gen)

CDDY: Heriditärt fri (1a gen)

DM: Heriditärt fri (1a gen)

HD A

HD A

ED ua (0)

HD index 114 (oktober 2022)

Höjd: 50 cm

Ögonlyst: ua 2022-09-08


Meriter:

Godkänd anlagsklass viltspår
Godkänd patrullhund (TJH) 

CERT, R-NORDC på utställning. 

1x kvaliferat resultat rallylydnad 

Känd mental status , MH skott 1
Tijugo stå 1,5 år
Tijugo exc utst maj 22
Tijugo och Gunilla
Tijugo 1 år
Ispy Copper hämtas
Tijugo 2 år


Hane som jag har avelsrätt på:

Blazing Fowler´s Biz Quiz "Gizmo"


Gizmo är bara en ung hane än så länge så han är varken röntgad eller utvärderad men han är mycket lovande och jag har stora förhoppningar om att han ska tillföra goda gener till några uppfödares linjer så småningom. Matte är Maj-Britt Berglin Svensson vars mål är att Gizmo ska klättra uppåt i en hel del tävlingsgrenar t.ex lydnad, rallylydnad och hon vill också lära sig tollingjaktproven och starta där. Hon har egentligen fått nog av uställningar sedan tidigare hundar, men ställer även ut Gizmo. 
Gizmo är född
2022-11-03. Hans pappa heter Bras och bor i Nederländerna och mamma är Izzi från min uppfödning. Några av kullsyskonen har för mycket vitt i nacken och två hade små navelbråck (3-4mm) vid valpbesiktningen vid 8 veckor. Dessa har sedan vuxit bort. Gizmo och syskonen är stora i storleken, tydlig av- och påknapp och verkar ha med sig ett intresse för vilt från början. De är samarbetsvilliga och arbetsglada och mycket lovande. Gizmo har ställts ut tre gånger. Alla tre gångerna har han blivit BIR valp med HP och många kommenterar hur fin han är. Matte Maj-Britt är annars mest nöjd med Gizmos okomplicerade och balanserade temperamnet, arbetsvilja och potential inom lydnadsträningen. Gizmos kullsyster Roxx bor hos pappas uppfödare i Nederländerna, Linda de Jong och har redan hunnit bli BIS valp där hon blev bäst placerad bland 22 olika raser. Den andra kullsystern, Tess, har jag avelrätt på och hon bor hos husse Mikael Rosqvist. Även hon har varit på valputställning och blivit BIM. Gizmo kommer växa till sig, röntgas, DNA-testas för PRA och DE och göra MH innan det kan bli tal om avel på honom. 


Hälsa:

PRA: ?

JADD: Heriditärt fri (1a gen)

DE: ?

CDMC: Heriditärt fri (1a gen)

CLAM: Heriditärt fri (1a gen)

CDDY: Heriditärt fri (1a gen)

DM: Heriditärt fri (1a gen)

HD ?

ED ?

HD index ?

Höjd: ?

Ögonlyst: 


Meriter:

Excellent, 1a Juniorklass

4e bäste juniorhane, Tollarspecialen -23, Excellent

Excellent HP BIR valp I och II, utställningmajbritt gizmo
gizmo 4 månader trädgård