valpar

VALPPLANER 
Daffi kommer paras på nästa löp. Därefter blir nästa kull troligtvis våren 2025.  Intresseanmälan och frågor om kommande kullar skickas till:

marie@blazingfowlers.se


  Jag väljer köpare utifrån amibitioner och förväntningar, i kombination med vad jag tror jag får för egenskaper i kullarna.   


Jag förväntar mig köpare som vill träna och tävla, som tycker det är självklart att röntga höfter och armbågar och som kommer hit till kullens gemensamma mentalbeskrivning, håller kontakten och för en dialog med mig långt upp i hundens liv. Jag förväntar mig köpare som förstår att endast genom valpköparnas bidrag till utvärdering kan rasen föras vidare och mitt avelsarbete utvecklas. Kull Daffi och Dasher


- planeras hösten 2024

Valparnas stamtavla: 

FDI RLD N RLD F SEU(u)CH Blazing Fowler´s My Oh My "Daffi"


Daffi på "The Breed Archive"


Daffi är en relativt liten, vacker tik med vita tecken och mörka ögon. Hon har ett stort hjärta som rymmer alla och hon har stor arbetslust. 


Daffi är utställningschampion men huvudgren för matte Birgitta är rallylydnad och en del freestyle. I rallyn har de två cert i mästarklass så ett championat är nära. I freestyle har de diplom i klass I och titeln FDI. Daffi har godkänd anlagsklass i viltspår. 


Daffi är vänlig, fokuserad, en arbetsglad glädjespridare och visar riktigt goda anlag för viltspår. Som unghund på apportering hämtade hon olika fåglar snabbt och med glädje. Fågelapportering är inte det matte Birgitta vill träna egentligen så då behöver de inte det. När Birgitta och Daffi gjort anlagsprovet i viltspår skrev domaren till mig på messenger och berättade att det var det bästa spårarbete hon sett en hund göra på länge, en riktigt duktig spårhund!


Daffi löpte i början av våren -24 och på nästa löp planerar jag att para henne.


Fakta om Daffi:

Höjd: 44 cm

HD: A

HD index 111 (mars 2024)

ED ua (0)

prcd-PRA: B

JADD: Heriditärt fri 

DE: Heriditärt fri 


Känd mental status, MH (3a på skott)DE CH(VDH) DE CH (DRC) J Magicfox Truly Madly Deeply "Dasher"


Dasher på "The Breed Archive"


Jag blev intresserad av Dasher när jag träffade honom förra året på tollarspecialens utställning när jag och Jennifer hade tälten på samma ställe. Jag blev mycket tilltalad av Dashers temperament och utstrålning, en tydlig av- och påknapp och ett vackert ansikte. Hans pappa, Huey, är mycket välmeriterad och duktig inom både apportering och utställning och har under det senaste året imponerat både på NIMROD och Crufts (blev BIR). Dasher har apporterat vilt sedan han var liten valp och används till praktisk jakt. Han har ett "good" på tollingjaktprov nybörjarklass i Sverige och godkänt anlagsprov viltspår. Han har också klarat apporteringsproven för C och B-diplom. Dasher är okomplicerad, öppen, nyfiken och trygg. Han har mycket stor vattenpassion och i arbetet är han uthållig och samarbetsvillig. Han tränas i apportering, spår, utställning och nosework. Han är utställningschampion i Tyskland och vann titeln Jubileumweinachtsieger 2023. Dasher har en kull tidigare, 8 valpar, på kennel Temple of Minerva i Nederländerna. Han har de arbets-, utseende- och genetiska egenskaper jag letar efter och jag tror det kommer bli en kull snygga, duktiga valpar med en hel del vita tecken.


Fakta om Dasher:

Höjd: 53 cm

HD: A

ED ua (0)

prcd-PRA: A

JADD: clear

DE: clear

DM: clear

CEA: clear

CDDY: N/N, clear

CDMC: clear

CLAM: clear
Daffi and
daffi bim tollarspecialen
Daffi spring
Daffi cert huvud
daffi my melody ligg
Daffi stå 1,5 år
dasher anskite framifrån foto linda de jong
dasher stå 2,5 år foto linda de jong
dasher and 1 år
dasher and framifrån Linda de jong foto
dasher 19 veckor foto linda de jong
dasher fasan 10 månader
dasher and sidan 1 år
dasher kaja 18 veckor foto linda de jong
dasher tolling
dasher and tollarspecialen 23
dasher ansikte foto linda de jong
dasher dummy
dasher kråka foto linda de jong
dasher movement 1,5 år foto linda de jong
dasher stå 1,5 år
Dasher tysk champion
dasher utställning
mamma minku ansikte
mamma Minku
pappa huey


Redmound´s Keep a Great Secret


Alba Nuadh Gwennys Working Secret

Alba Nuadh Soave di Stevie

Magicfox´s Nebbiolo

Tollerbay Felix von Tistel

Copperfox´s Carina

Riverbreeze Key of Victory

Riverbreeze Blaze of Fire

Acka Vikings Hermione


Blazing Fowler´s Movie Madicken

River Fox Red Fire of Texmo
Gesalatis Vulpes Ferrilata