valpar

VALPPLANER Mina planer är att

Vintern/våren, när hon löper, para "Nåva" 

Sedan 2024, när hon löper, para "Daffi" Intresseanmälan och frågor om kommande kullar skickas till:

marie@blazingfowlers.se


  Jag väljer köpare utifrån amibitioner och förväntningar, i kombination med vad jag tror jag får för egenskaper i kullarna. Jag har ingen kö,  alla som hört av sig och visat intresse har en chans, även om det ofta är många som vill köpa. 


Jag förväntar mig köpare som vill träna och tävla, som tycker det är självklart att röntga höfter och armbågar och som kommer hit till kullens gemensamma MH, håller kontakten och för en dialog med mig långt upp i hundens liv. Jag förväntar mig köpare som förstår att endast genom valpköparnas bidrag till utvärdering kan rasen föras vidare och mitt avelsarbete utvecklas. Planerad kull 1: Nåva + Sebbe


inavelsgrad 0,0% planerad HD index: 102

Nåva är född -19 och kommer från en kull med bara två valpar. Hon är ett litet energiknippe med mycket stort föremålsintresse och jaktlust. Hon har stort intresse för vilt, älskar att spåra och är Svensk viltspårchampion. Hon skulle nog trivas väldigt bra med att få vara stötande hund och få jaga efter rådjur eller andra klövvilt. Det är "mycket hund i liten förpackning", en liten hund som kan arbeta hur länge som helst och hon tar aldrig slut.  Hon är viltspontan, apporterar gärna, arbetar gärna och bra i vatten, har inga problem med någon terräng och är en problemlösare.  Nåvas minussida är att hon är liten  och envisheten och arbetslusten, som oftast är en stor fördel,  även kan vara en utmaning för föraren.  I apporteringen är det avlämningarna som brister, hon vill hellre bära omkring på viltet än ge bort det till föraren. 


I april 2021 debuterade Sven och Nåva på tollingjaktprov. Vi hade tränat mycket på stadgan och den satt bra! Nåva tollade jättefint, var helt tyst, hade snabba upptag och gick snabbt i vattnet. Det blev inget pris ändå för Nåvas avlämningar behövde förbättras. Hon tycker så mycket om att hämta fåglar så hon vill inte lämna dem direkt till Sven utan vill gärna gå runt honom lite först och ha fågeln i sin mun. I juli 2022 var det nytt försök och då startade Sven och Nåva igen på jaktprov och fick Excellent (1a-pris) titeln J och blev uppflyttade till öppenklass. Sven och Nåva har tävlat bruksspår och efter debuten med en 3e placering så blev de uppflyttade till lägre klass spår, och nu är de uppflyttade till högre klass spår. Hon har varit på utställning och fått "Very good".


Nåvas mamma, Nanna, har tävlat rallylydnad och är uppflyttad till avancerad klass, används på praktisk jakt och utställd med Excellent, reserv-cert och reserv-nordic cert. (R-CERT, R-NORDC). Nåvas pappa Helge är rallylydnadschampion, viltspårchampion och uppflyttad till Elit-klass tollingjaktprov. Han har fått Excellent och 2 CERT på utställning. 


Sebbe är född -16 och kommer från en kull med 13 valpar. Hans mamma har lämnat en kull till och där var det 11 valpar. Sebbe har tre kullar (Digby tollers, Havsrävens och Riverbreeze) och har lämnat sitt trevliga temperament och fina utseende till sina avkommor. Sebbe är en balanserad, mjuk och trevlig hane som tycker om att vara nära sin förare och sin familj. Han är kelen och älskar social kontakt, vilket också märks på den mentalbeskrivning (MH) han har gjort. Han är lekfull, har en tydlig av- och påknapp vilket innebär att han med lätthet är redo att arbeta men också kopplar av lika lätt när det är slutarbetat. Han har gjort ett godkänt anlagstest i viltspår, genomfått funktionsbeskrivning för retriever och varit på utställning där han var 1a placerad i juniorklassen med excellent och även ställts en gång i öppenklass med ett very good. Sebbe är en mjuk, följsam och samarbetsvillig hund som inte har något emot att ge bort det han har till människor eller andra hundar.


När jag letade efter hanhund som skulle kunna passa till Nåva tänkte jag mig att en son till Moltas, som jag själv använt till min Movie-kull, skulle kunna ha de egenskaperna jag söker. Sebbe kändes helt rätt när jag träffade honom och hans mattes beskrivningar av honom stämmer precis med det jag letar efter. 

Sebbes pappa Moltas är uppflyttad till elitklass tollingjaktprov, har gjort BPH och fått Excellent i juniorklass på utställning. Sebbes mamma Elite har startat i elitklass på tollingjaktprov, har Excellent och reserv-cacib på utställning, har gjort BPH, funktionsbeskrivning för retriever och MH.
Nåva och Sebbe är nästan lite syskonlika i utseendet så jag förväntar mig en kull där valparna liknar varandra. Jag tror de blir av medelstorlek, de flesta får mörk nos, mörka ögon och en bläs. Jag hoppas Sebbe bidrar med anlag för att få många valpar men tror inte det blir en stor kull. Jag tror de blir pigga, snälla, arbetsvilliga och passar till olika grenar, även apportering och jakt. 
Nåva: 

Höjd: 43

HD B 

ED ua (0)

PRA B (testad, Laboklin)

JADD: Fri från anlag (testad, UC Davis)

DE: Heriditärt fri (2a generationen)

Ögonlyst: 2023-11-07 uaExcellent tollingjaktprov nybörjarklass, debuterat öppenklass. 

SEVCH Svensk viltspårchampion

SPHI Svensk spårhund klass I, uppflyttad till högre klass spår

Very good på utställning. 

Känd mental status, 2a på skott. 


Sebbe: 

Höjd: 50?

HD A

ED ua (0)

PRA A Heriditärt fri

JADD: Fri från anlag (testad, UC Davis)

DE: Heriditärt fri

Ögonlyst: 2023-07-06 (Distichiasis)IMG_4950
Nåva and framifrån
image5
image6
67587D31-C70B-459B-85B4-1ED174F19B84
IMG_3850
IMG_3866
10789083952_IMG_2945

Valparnas stamtavla: 

sebbe-collage-180430
sebbe-200921
sebbe-sitter1-200421
sebbe1-190330
sebbe-okt18
sebbes avkommors mh spindel
sebbe mh spindeldiagram


S55302/2008
SE VCH LPI LPII LPIII SE UCH

Hummelviksgårdens Golden Texas


SE14609/2013
J

River Fox Red Fire Of Texmo

S47272/2007
Lönnlövets Nässla

SE10624/2017
Vildandens Tango Af Molteli

SE52635/2011
J

Vildandens Leet Af Pixboot

CKCRA008175
CA CH

Redland's Rubber BootsS43652/2008
Kanadickens Dolphin Of Mafli

S24961/2005
SE VCH SE UCH

Krossbergets Maxfour

SE19137/2019
SE VCH J SPH I

Blazing Fowler's Honey Bee

SE54766/2013
SE VCH J RLD N&F&A SE RALLYCH

Andrummets Helge Strb

S17464/2009
RLD N RLD F

Redadict Diving Diamonds


SE48176/2013
RLD N RLD F

Blazing Fowler's Epic Eclipse

S30873/2008
SE VCH J LPI LPII RLD F RLD A

Bluenosers Pacific Phoenix
S58078/2009
Blazing Fowler's Super Star

Planerad kull 2: Daffi + ?
Daffi är född 16 augusti 2020. Hon är en relativt liten och mycket snygg tik med stort hjärta och stor arbetslust. Hon är den första från min uppfödning som har blivut utställningschampion efter tre starter och det är alltid lite speciellt att vara först! Hon har också fått Nordic Cert så det blir nog fler utställningar framöver, även utomlands. Utställning är annars inte huvudgren för matte Birgitta, det är rallylydnad och därefter freestyle. I rallyn är de uppflyttade till mästarklass och har deltagit på ett inofficiellt lag-SM i freestyle fick de på debuten två uppflyttningsresultat. Daffi är vänlig, fokuserad, en arbetsglad glädjespridare och visar riktigt goda anlag för både viltspår och apportering, men det är inte det matte Birgitta vill träna. När de gjort anlagsprovet i viltspår skrev domaren till mig på messenger och berättade att det var det bästa arbete hon sett en hund göra på länge, en riktigt duktig spårhund! Som unghund var Daffi och Birgitta hos mig och jag såg att hon apporterade snabbt och med glädje, så anlagen finns.Höjd: 44 cm

HD: A

HD index 114 (mars 2022)

ED ua (0)

PRA: B

JADD: Heriditärt fri (1a generationen)

DE: Heriditärt fri (2a generationen)


Känd mental status, MH (3a på skott)

Valparnas stamtavla: