valpar

VALPPLANER 
Inga valpar 2021. 

1-2 kullar är under planering till 2022. 

Kull 1: Vilda + ännu icke presenterad hane

Eventuell kull 2: Izzi 

Därefter (troligtvis 2023): NåvaIntresseanmälan och frågor om kommande kullar skickas till:

marie@blazingfowlers.se

telefon: 0730-987893Planerad kull våren 2022: 

RLD N RLD F Gunzeal's Beyond Vega "Vilda"


Vilda (Vega) är född 14 augusti 2019. Mamman till My Melody-kullen kallas också Vilda (Madicken), men det är inte samma hund! 


Vilda är en liten nätt tik, väldigt lik tikarna hon stammar från och arvet från mormors mor Tessie (Riverbreeze Tickling Pearl) syns tydligt. Vilda tränas flitigt i olika discipliner:  rallylydnad, har diplom i både nybörjarklass och fortsättningsklass, siktar nu på avancerad. Viltspår: Hon är godkänd i anlagsklass viltspår och tränar med sikte på att ta ettor i öppenklass och bli champion. Lydnad: Har godkänt resultat i startklass och tränar för klass I. Apportering: Tränar med både dummy och vilt och har sikte på att starta jaktprov så småningom.

Matte Rebecka kör till mig från Skåne för att träna både viltspår och apportering och jag har fått följa Vildas uppväxt. Rebecka lägger upp många foton och träningsfilmer på sitt instagramkonto @trainingtollers.


Vilda är balanserad i sina egenskaper. En blandning av självständig och sammarbetsvillig, fart och lugn. Hon är tyst. Hon är den typen som funderar lite i nya moment och sedan blir säker i sitt utförande när hon förstått. Hon är absolut inte "fort och fel", en smart tik! Hon är spontan i sin viltapportering. 


Vildas mamma Trixa är från min Epic-kull. Hon har fått tre kullar och de verkar trevliga, friska, arbetsvilliga och apporterar gärna. Vildas pappa är Mille, också han en mycket duktig apportör. Han är för övrigt farfar till min My Melody-kull. 

Vildas mormor, Nova, var från min andra kull. Ett fartfyllt gäng på 10 valpar men Trixa och hennes systrar har inte fått så stora kullar. Jag vågar därför inte hoppas alltför mycket på att det blir en stor kull med Vilda, men vi får se. 


Jag kommer välja en hane utifrån hälsa, jaktliga egenskaper och det hade inte gjort något om han har lite kraftigare benstomme men utseendet är inte det jag prioriterar först. När allt är klart presenterar jag honom här till höger. 


Jag vill ha en arbetsvillig kull, lämplig för jakt och även andra discipliner. 
Vilda har känd mental status. Länk till Youtube och hennes MH. 
Länk till Vilda på Gunzeal's kennel
Här kommer hanen presenteras när all utvärdering är klar. 

Höjd: 

HD: A 

HD index 

ED: UA (0)

PRA: Heriditärt fri= A

DE: Heriditärt fri= clear

JADD:  clear

Ögonlyst: 

Höjd: 

HD 

HD index : 

ED 

PRA 

DE: 

JADD: 

Ögonlyst: Canagold's Texas Jack

SE48209/2019

RLD N RLD F

Gunzeal's Beyond Vega

S32248/2008

SE VCH SE U(U)CH NO VCH

Riverbreeze Key of Victory 

Riverbreeze Saga Ducktail De Chawu


SE48177/2013

RLD N RLD F

Blazing Fowler's Epic Aurora

S30873/2008

LPI LPII SE VCH RLD F RLD A

Bluenosers Pacific Phoenix
S58078/2009

Blazing Fowler's Super Star